7 Nisan 2012 Cumartesi

Günümüzde Teknoloji Kullanımı.

Selam sevgili okuyucular ,


 Saat gece yarısı ve ben şu an bu satırları yazıyorum oda sıkıntıdan tabi insan yapacak bir şey bulamayınca yazı yazmaya sarıyor. deminden beri hangi konuda yazı yazsam diye düşünüyorum ama bulamadım ordan burdan bi kaç bişey söyleyip bilgisayarı kapatıp ve uyumaya çalışırım gerçi o da nasıl uyumaksa bazen kafasını hemen yastığa koyduktan sonra uyuyanlara gerçekten imreniyorum mübarek takmıyolar bile kafaya ama arada bile olsa insan bi durur düşünür gerçekten farklı bi insan onlarda. neyse işte sonuç olarak her bir günde gene aynı geçiyor saatler günlere günler aylara aylarda yıllara dönüşüyor zaman öyle geçiyor ki geriye dönüp baktığımız anda eski günleri özlüyoruz bazen hayat gözlerimizin önünden kare kare geçerken yaşamın izlerinin insanlarda nasıl bir etki bıraktığını görüyoruz , iyisiyle kötüsüyle yaşıyoruz bu dünyada. yeri geliyor kırılıyoruz yeri geliyor gülüyoruz ama her gününde ayrı bir değeri var eğer bundan 1 ay öncesiyle şimdiki haline baktığın zaman kendinde her hangi bir değişiklik görmüyorsan , merak ediyorum he şu an bu sayfaya nasıl ulaştığını. En iyisinden ilgili olduğun bir konuda çeşitli araştırmalar yap e bunu da yapamıyosan ben sana daha ne diyeyim. 


 Bazende insan eski facebook gönderilerine bakınca içinden '' la ben eskiden böylemiydim şu paylaşımlara bak '' diyesi gelebiliyor tabi bu herkes için geçerli değil ama insanın ömründe bir kere de olsa bazen salak salak paylaşım yaptığı doğaldır ama benim en kızdığım ne biliyomusun facebookta Dini paylaşımlar olsun siyasi paylaşımlar olsun bunları faceye kendi imkanlarıyla yükleyip yok bunu beğeneni Allah korusun yok bunu beğenmeyen şunun gibi olsun yok sonracıma bunu beğenip paylaşmayan galatasaraylıdır fenerlidir vs. vs. bu şekilde mal mal sinir bozucu paylaşımlar yapan sayfa adminlerinin de tek tek azına sıçıyım. ulan sırf prim yapmak ,sayfa beğenisini arttırmak için insanların inançlarını kullanıyorsunuz ya boşuna yaşıyorsunuz. zaten o paylaşımları beğenende ayrı bir gerizakalı ulan salak admin onu senin inançlarını ve zaaflarını kullanarak o tür paylaşım yapıyo sende inanıp onu beğenip paylaşıyosun ya sende ayrı bi salaksın zaten. Bunu okuyan ve o tür paylaşım yapan adminler varya şu an bunu okuyosan seninde azına sıçıyım tek yaptığın sayfanın konusuyla ilgili bi bok bulamadığın , giderekten beğeni sayının düştüğünü farkettiğin ve bunun içinde böyle salak salak yöntemlere başvurduğun kafanı duvarlara sürtüp yerden yere vurasım geliyor o kadar itici oluyorsunuz ki zamanla insanlar sizden sıkılıp 'beğenmekten vazgeç' butonuna tıklıyorlar. İnsan kendi dinini beğeni almak için reklam yaparmı ya nasıl bir zihniyetiniz var sizin. Eğer paylaşım bulamıyorsan sil sayfayı gitsin  kendini rezil etmeye paylaşımları basitleştirmeye ne gerek var e be güzel kardeşim daha ne diyebilirim ki size. 


 Facebookta zaten öyle bir illet ki bir kere kaydoldunmu hayatını karartıyo bağımlısı falan oluyosun hesaplarını donduran yada kapatan insanlar bile bir süre sonra açmadan duramıyor. ama güzel yanları yokmu şimdi yalana gerek yok ehehehe tamam güzel ama yararından çok zararı var o kötü işte. Aslında en iyisi sistemin dışında olmak ve farklı olmak istiyorsan sosyal ağlarda takılmican teknolojiyi takip ediceksin elbet ama öyle hani yok efendim ben onsuz bunsuz yapamam o olmazsa bu olmaz da demiceksin. Birazda doğada teklonojinin uzak olduğu ama sevgi , barış dostluk gibi kavramlarının olduğu yerde yaşamayı öğren. teklonojinin bilgisayarın ve televizyonun olduğu bir yerde mimari yapısına sıçtığımın binalarında öğrenemezsin bunu. Ve şunu okuyanların çoğu bahse girerimki doğal yaşama dair bilgileri o kadar az ki cahil sayılabilirler bu konuda ne bir ağaç diktikleri görülmüştür nede tarlada çalışıp köydeki çalışmanın birlik ve beraberliğini tadıp güneşin kavurucu sıcaklığında el emeğiyle bugünkü şartlara nasıl gelindiğinin farkındalığını yaşayıp kendileriyle gurur duyan insanlar o kadar kritik bir sayıda ki resmen birer robot gibiyiz şu an.



 İnsanların artık birbirlerini kırmaktan çekinmediği bir dönemdeyiz. Öyle bir zihniyetlerimiz varki kimin ne düşündüğü kimsenin umurunda olmuyor tek düşündükleri şey ''acaba ben bu işten nasıl karlı çıkabilirim '' oluyor ve bu tip kişilerinde çok olduğu bir zaman dilimindeyiz. Türkiye de en çok facebook kullanıcısı olan 4. ülkeyiz. Dünyada tarihini doğru düzgün bilmeyen ülkelerin başta gelen ülkelerinden biriyiz. Kitap okuma alışkanlığı kritik seviyelerde olan bir ülkeyiz. Tembellikte ve bahanede sınır tanımayan bir ülkeyiz. Boş işlerle insanların birbirlerini oyalamasında önce gelen ülkelerden biriyiz. Yurtdışından aldığımız ürünler yurtdışına sattığımız ürünlerden daha fazla olan bir ülkeyiz. Tarihi incelediğimizde atalarımızın bizim için nasıl fedakarlıklar yaptığını görüpte bunu hak edip etmeyecek ne yaptığımızı bile düşünmekten aciz olan bir ülkeyiz. Gerçekten soruyorum onların yaptığının kaçta kaçını yaptınız ? kendinizi geliştirmek ve etrafınıza yararlı olmak için ne yaptınız ? Şimdi ordan bi amele çıkıpta dicek ki '' onların yaşadıkları ile bizim yaşadıklarımız bir mi en fazla ne yapabiliriz yeaa '' falan dicek ve ben bunun ağzına yüzüne paspas sopasını kırıp vurucam. İnsan azıcık düşünür lan en olmadı çevrene örnek olmaya çalış buda bir faaliyettir. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış kestirip atmak nedir ya sonra da dersiniz ama niye bu ülke böyle. kendinizi oyalamaktan vazgeçin artık. Teknolojiyi tembelleşmek için değil bilgi edinmek için kullanın. 


Neyse şimdilik benden bu kadar bir sonraki yazıda görüşmek üzere kendinize iyi bakın o gözler falan kan çanağına dönmüş biraz az bak bilgisayara ehehehe.

3 yorum:

  1. Vay be! Bir yazar doğuyor remen. Bunları bir köğeye arşivlemek gerek. Hiç birisi boşa gitmesin!

    YanıtlaSil
  2. Vuuuhuuu! Tamamen gerçekler. Bugün edebiyat hocamın sorduğu "siz olsanız toplumsal konularda mı yoksa bireysel konularda mı kitap yazardınız?" sorusuna cevap aradığım sırada okuduğum bir yazı :D Bunu her durum beğendirme manyağı, özenti, ama kimin özentisi olduğu belli olmayan dangalak panpişlere zorla okutacan! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla yazılarım size olumlu yönde katkı sağlıyorsa ne mutlu bana, teşekkür ederim.

      Sil