4 Haziran 2016 Cumartesi

Bayan değil, Kadın.!








Tekrardan merhaba :) 
  

   Türkiye'de kadın olmak ne demek biliyoruz. Ama yine de şunu da belirtmeliyim ki Türkiye'de kadın olmak, Bir Arabistan ülkesinde, Pakistan veyahut İran ülkesinde kadın olmaktan daha iyidir. 

  (Ve konuya girmeden önce de eğer yazılarımı okurken eğer bir garipseme durumu içine giriyorsanız bilin ki sizinde bilinç altınız toplumun öğretileriyle hurafeleriyle dolmuştur demek zira anlattıklarım 7 den 70 e her yaşa hitap eden içeriktedir. 
 dolayısıyla bir toplum sorununu ele almaktadır. Bu yazıyı ne kadar kişi okursa o kadar kardır.  Bu yazı bir sonraki gelecek yazımın temelini oluşturmaktadır. Türkiye'de kadın olmanın neden bu kadar zor olduğuyla ilgili. size şunu söylemeliyim ki en temelde yatan neden dinin getirdiği kadınlığın aşağılanmasıdır buna sonra ayrıntılarıyla değineceğim merak etmeyin. )
 Başka ülkelere değinmeden önce kendi ülkemize bir göz atalım. 
Fark etmişsinizdir, konuşmalarda, yazılarda, sosyal hayatta bizim insanımız kadın kelimesini kullanmaz. Hatta Türk kadınları bile bu kelimeyi kendisine karşı kullananları ayıplar '' ayyy ne kadar kabasın yhaaa bir bayana kadın denir mi?'' şeklinde tabirler kullanırlar. Sahi kadınlık ne zaman ayıplanacak bir şey oldu ? kadınlar çiçek değil miydi ? kadın denilince akla zarafet gelmiyor muydu ? ***zihinsel*** olarak olgun kişi demek değil miydi ? 
  O zaman İzin verin size kendinize bile itiraf edemediğiniz şeyi sizin bilinç altınızın nasıl anladığını belirteyim. Böyle düşünen insanlar için kadın ve kızı birbirinden ayıran şey bekarettir. Evlenmemiş dişi birey aklınıza kız evlenmiş olana ise kadın olarak kazınmıştır. Sizin için kadınlığı ve kızlığı birbirinden ayıran olgunluk, mantıklı kararlar alabilme, kendi işini kendi görme değil, bacak arasındaki iki parça et zarıdır. 
 Karakter zor ve zamanla kazanılan bir şeydir. Bilhassa olgunlaşma da öyle. Sen oturmasını kalkmasını nasıl konuşacağını nerede ne yapması gerektiği bilen birine kız diyemezsin zira kız demek oğlan kelimesinin karşılığıdır yani çocuktur. Çocuklar neyin ne olduğunu nasıl hareket etmesi gerektiğini bilmez. Gelişigüzel kafalarına göre davranırlar. ( bu arada lütfen sarkastik üslubuma aldanmayın çünkü sizi değil toplumu suçluyorum) 

 Biliyorum kafanızda hala bazı şeyler var size bir örnek daha göstereceğim.

Erkeklere oğlan denilince kızarlar biliyorsunuz değil mi ? Onlar için ne kadar küçümseyicidir bir kelime bu. Onlara sünnet olduklarından itibaren kullanılmıştır 'erkek' kelimesini her yerde göğsünü gere gere söyler erkek olduğunu. Peki kızlar ? 
       Duyduğuma göre bir gelenek varmış ekşi sözlük sağolsun, kızlar ilk adet gördüklerinde anneleri tarafından tokatlanırmış. Neyse ki böyle saçma sapan geleneği bana uygulayacak kadar geri kafalı bir anneye sahip değildim. Yeni öğredim. Oğlunun sünnet olduğunu her yere yay düğünü bile yap ama kızın adet olunca tokatla. İşte özetle budur Türkiye'de kadın olmak. Kadın olmanın utanç bir şey olmadığı halde utanılacak bir şey yaptınız. Kadın cinselliğini küfürlerle, davranışlarla geleneklerle küçümsediniz, yok saydınız. Bir erkeğe oğlan demek ne kadar küçümseyici ise bir kadına da kız demek o kadar küçümseyicidir. Erkek sevişince milli, kadın sevişince orospu oldu. Bununla da yetmedi aslında insanlar utanmayıp gelinin beline kırmızı kurdele bağladı hediye paketi gibi kocasına teslim edercesine. Kurdeleyi bağlayan babası veya abisi demek istiyor ki al kızımla ilk sen seviş. aklı selim biri de çıkıp demedi senin bakire olup olmadığından banane de o kurdeleyi beline bağlıyosun ? Ailesinin tek övünç kaynağıydı kızıma kimse dokunmadı edasıyla bekaretini millete duyura duyura bakın benim kızım bakire buda hiç kutusu açılmamış 1. el bandrollü diye evlendirmesi. Böyle bir davranış kadınlık onuruna hakarettir. Ataerkil zihniyet zırvasıdır. Çünkü kızının cinselliği yaşaması ayıptı günahtı kadınlar cinsellik yaşayamaz zırvaları doldurmuştu beyinlerini bununla da övünüyorlardı. 

   Kimseyi kandırmayalım gençler. Erkekler için cinsellik neyse kadınlar içinde odur. Kadınlar da erkekler gibi arzular ister onlarında tatmin duyguları vardır. Siz istediğiniz kadar inkar edebilirsiniz hormonlarınız etmiyor be canlarım. Bunu da bir kadının açıkça dile getirebilmesini hala ayıp sayan bağnazlar görmüyor değilim. Ama beni en çok rahatsız eden bu konuda hemcinslerim. Bazı laf atışmalarında görüyoruz dişi bireyler birbirlerine resmen kendi cinsellikleri üzerinden laf sokuyor ''şunun altında kaç kere yattın, önce sen bekaret zarını diktir'' şeklinde iğrenç iğrenç şeyler yazarken bile midem bulanıyor.
 Şimdi bana bir mantıklı açıklama gösterin. bir insan nasıl olur da kendi zevkleri üzerinden birine çarptırmaya çalışabilir ? erkek dese derim neyse bilmiyor etmiyor ama bunu diyen bir dişi birey ulan! ya kardeş erkekte olan hormonlar kadınlardada kadınlarda olan hormonlar erkeklerdede var ikiside aynı bokun farklı lacivertleri ikisinin de üreme iç güdüsü var hele kadınların yumurtalama dönemlerindeki halinden bahsetmiyorum bile. gidip kendi hayal dünyanda karşı cinsle fantezi kurup sonrada gelip arzuların yönündeki düşüncelerini nasıl hiç istemiyomuşcasına birine laf çarptırmak için kullanabilirsin davar mısın sen ? valla böyle bir laf çarpıtma yöntemini kullandığın için kusura bakma ama gözümde transeksüel oluyorsun hatta transeksüel demek bile hakaret oluyor transeksüellere çünkü en azından onlar bile kendi arzuları üzerinden laf çarpıtmayacak kadar düşünme kabiliyeti yerinde ve  kendilerini çok rahat ifade edebiliyorlar.başka cevabı olamaz sonuçta bana bunlarla gelenin davranışları da aksi yönde olmalıdır değil mi? Ama sorarsan mesela bu kişiler feministtir kadın erkek eşitliğinden yanadır. Canım sen olayı çok yanlış anlamışsın kendi bedeninden utanan varlıklara biz değil eşitçi, kadın bile demiyoruz.

    Şimdi gelelim bayan kelimesine. Evet bayan kelimesi nedir ne değildir?

Bayan kelimesi İngilizcede Mr&Mrs in karşılığı gibi bişeydir ''bay ve bayan smith'' bayan daha çok hitap şeklidir soyadların önüne getirilir genelde örneğin bayan arslanalp. bayan cinsiyet tanımlamaz. Ad yerine kullanılır ama cinsiyet değil. Cinsiyetin karşılığı kadın'dır. Toplumumuz sağolsun kadın ve kızlığı tek gecede biten bir ilişkiden ibaret olarak gördüğü için olaya kolaylık getirmişler ve onların düşüncesinde kız veya kadın olduğundan emin olamadıkları bireylere 'bayan' demeyi tercih etmişler. Hatta o kadar komik duruma düşmüşler ki bazı umumi tuvaletlere  erkek-kadın yazmak yerine erkek-bayan yazmışlar ahahahah. Gerçekten çok kibarsınız... ya bu durumun ne kadar ironik olduğunu göstermeme gerek var mı ? 
düşünsenize evet deneyin kadın içeren bazı kalıpları değiştirin örneğin ; bayansı, bayansal. yahu bayansı ve bayansal ne demektir allah aşkına gözünün yağını yediklerim bi mantıklı düşünün ''bu kıyafet çok bayansal olmuş'' ''bu parfüm çok bayansı''? bunu karşı cins içinde yapın görceksiniz ; baysı, baysal '' bu kıyafet üstümde çok baysı durmuş'' gördünüz mü? olmuyor. Lütfen cinsiyet terimlerini de abartmayın be abartmayın. 

  Kadının kadın olmaktan utanmadığı'' bağyan değil kadın'' diyebildiği günler gelmedikçe kadın cinselliği her zaman aşağılanacaktır. Bu sözde çok basit görünen bir ayrım bile insan psikolojisinde aslında nasıl bir toplum yapısına sahip olduğumuzu açıkça gösteriyor. Ve tekrardan sizi kadınlar çiçektir diyenlere o zaman kadınlık çiçeklikse zarafetlikse söylediğiniz gibi '' bayan değil, kadın !'' kelimesini kullan demeye davet ediyorum. 


 Şimdi size de TDK 'nun ülkemizin halini özetleyen utanç verici bir kelime anlamını paylaşacağım

  



hizmetçi bayan ? 

WTF? ??? 

analık ve ev bakımı açısından becerileri olan ?? 
işte kadınlık onlar için aynen böyle. Yazık.

Şimdide size bir baba göstereceğim gelecek nesillerde de böyle babalar görmek dileğiyle kızının regl durumunu facebookta paylaşan bir baba; 




altta yine gördüğümüz gibi onu ayıplayan davarlar olmuş. Oğlunun pipisi kesilirken erkek olduğunu söyleyip bide bunun düğününü yapacaksan kızın da adet görünce susup pusmayacaksın sevgili anadolu çomarı. Sonuçta oda ''kadın'' lığa olgunluğa adım attı. 

Bir kaç bir şey daha söyleyip yazımı burada sonlandırıyorum.
    Yukarıda söylediklerimi absürd bulanlar için de ; Ben bir kadınım. Ben kadın olduğumu söylemekten utanmıyorum. Erkeklerin cinselliği normal karşılandığı yerde bende kendi cinselliğimi normal karşılıyor ve bunu dile getirmekten korkmuyorum. İlerde kızım olduğunda da ilk reglinde ona erkeklerin sünnet olduğunda bunu erkeklik olarak algılayıp gururla söylediği yerde bende kızıma regl düğünü düzenleyeceğim. Kadınsal durumlar ayıpsanılacak bir şey değildir. Eşimin ailesi de benim ailem de olsa bunu çatır çutur söyleceğim. Kızım yetişirken regl olmanın daha doğrusu kadın olmanın ''ayıp'' ''kirlilik'' olmadığını bilerek gururla yürümelidir.


Geçmiş 8 mart anısına habertürk'ten alıntıladığım fotoğraflar;



















 Yobazlardan arınmış bir ülke için bağnazlara karşı omuz omuza olmak dileğiyle.


  Ayça Arslanalp

1 yorum:

  1. dude bu ülke yobazlardan arınmayacak :'d yine de nice düş.

    YanıtlaSil